معرفی میوه عناب :

عناب با نام انگلیسی Chines date و نام علمی Ziziphus jujuba از خانواده  Rhamnaceae، درختی بومی قاره آسیا است که خزان کننده است و برگ ریزان آن در زمستان رخ می دهد.

برگهای آن بیضی شکل و دندانه دار است که در محل اتصل دمبرگ به شاخه، خار وجود دارد.

گلهای آن کوچک و معطر و به رنگ زرد مایل به سبز هستند که در اواخر بهار تا اوایل تابستان شکوفا میشوند.

میوه های آن در اوایل که نارس هستند به رنگ سبز  بوده و مزه ای شبیه به سیب دارند ولی وقتی به طور کامل برسند، قهوه ای و چروکیده شده و شیرین میشوند که همین زمانبهترین زمان برداشت عناب میباشد.

آبیاری:

اگرچه درخت بالغ به خشکی مقاوم است ولی برای رسیدن به رشد ایده آل و محصول مناسب، حتما باید آبیاری منظم صورت گیرد. توجه داشته باشد که درخت جوان به هیچ عنوان نباید در معرض خشکی قرار گیرد زیرا سبب ضعیف شدن گیاه میشود بنابراین باید در این زمان آبیاری کافی و منظم انجام شود تا ریشه به خوبی در خاک توسعه یافته و درخت استقرار یابد. از طرفی آبیاری نباید به حدی باشد که غرقابی و ماندگاری آب رخ دهد زیرا درخت به این شرایط حساس است و ریشه دچار خفگی میگردد.

خاک:

مهمترین ویژگی خاک، داشتن زهکش مناسب است زیرا ماندن آب به مدت طولانی در اطراف ریشه، سبب خفگی ریشه شده، کم کم برگها زرد شده و میریزند و گیاه از بین میرود. بنابراین خاک نباید سنگین باشد و اگر چنین است حتما با افزودن ماسه یا خاک برگ به آن، اقدام به سبک نمودن بافت خاک نمایید.

نور:

این درخت به نور کامل نیاز دارد و اگرچه در محل نیمه آفتاب هم میتواند به رشد خود ادامه داده و میوه بدهد اما کاشت این درخت در سایه یک اشتباه بزرگ است زیرا رشد رویشی بیشتر شده و شاخه ها بلند و باریک میگردند و درخت سسی و شکننده خواهد شد و میوه آن نیز شیرین نخواهد شد. علاوه بر اینها، ورود دیر هنگام به فاز زایشی و باردهی کم را نیز باید اضافه نمود.

دما:

حداکثر سرمایی که میتواند تحمل کند، 15-درجه سانتیگراد است. در کل این درخت به تابستانهای گرم و طولانی برای باردهی عالی و فراوان نیاز دارد.

برخی ها معتقد هستند که این درخت را نباید در شمال کاشت و ممکن است جواب ندهد اما اینطور نیست این میوه در شمال نیز به خوبی رشد کرده و میوه میدهد چون درخت این میوه در محوطه منصوری گل موجود است و هر سال از میوه های آن استفاده میکنیم.

خواص:
  • این میوه غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است که سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و از بروز سرطان پیشگیری میکند.
  • به دلیل داشتن ترکیبات اتری در خود، از افزایش قند خون ممانعت میکند.
  • دمنوش میوه این درخت برای برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار مفید است. همچنین آسم و تنگی نفس را برطرف میکند.
  • سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، ریبوفلاوین، نیاسین، کاروتن، تیامین و فلور است.
  • جالب است بدانید که وجود فلور در این میوه، سبب استحکام و تقویت دندان میشود.
  • غنی از فیبر محلول درچربی است که چربی و قند خون را کاهش میدهد.
  • در افرادی که مبتلا به اسهال هستند، مصرف این میوه توصیه میشود.
  • خاصیت آرام بخشی دارد و اضطراب را کاهش میدهد.
  • معده ، طحال و سیستم گوارش را تقویت میکند و خاصیت آنتی باکتریال یا ضد میکروبی دارد.
  • امروزه چایی ای از عناب تهیه شده که حاوی ماده ترمیم کننده بافتهای آسیب دیده بدن، به نام ساپونینز است.
  • در افرادی که از یبوست رنج میبرند، استفاده از میوه خشک آن توصیه میگردد که البته در طب سنتی توصیه شده است که هر صبح، یک تکه از زنجبیل تازه با چند عدد عناب خشک در آب جوش، جوشانده شود و دمنوش آن برای رفع یبوست میل گردد .

انتشار مطالب سایت منصوری گل با ذکر منبع بلامانع میباشد.

معرفی میوه عناب : 54645